• Facebook
  • Social
  • Twitter

Kalkylingenjör med erfarenhet sökes till rikstäckande Byggföretag

I rollen som Kalkylingenjör

Vår kund är ett av Sveriges största Byggföretag och finns verksamma på över 40 orter i landet. Nu sökes en Kalkylingenjör för omgående anställning till verksamheten i Göteborg och region väst.

Vi söker en Kalkylingenjör som har en naturlig fallenhet för att kunna räkna på lönsamhet i anbudsprocesser och offertförfrågningar. Givetvis kräver vi relevanta kunskaper men talang är en viktig aspekt i rollen. 

Det är din uppgift att presentera olika förslag på metodval därtill produktionsstrategier genom att benchmarka olika motsvarande referensobjekt, därefter skapa en kontraktskalkyl ur analysen och sedan hantera en inköpsbudget (till olika projekt). En viktig uppgift är att agera stöd och kunskap till ansvarig chef vid skapandet av produktionskalkylen. Därtill skall du kunna skapa säkra arbetsplatser med bibehållen hög kvalitet.

Det är av vikt att du har god erfarenhet av att läsa förfrågningsunderlag och att skapa tidsplaner samt riskprognoser. Vidare skall du formulera anbudsbrev och även presentera underlag för slutgenomgångar och verka som stöd vid förhandlingar. Dina arbetsuppgifter kommer att kombinera dina byggnadskunskaper med förvaltningskunskaper av fastigheter. Genom hela processen är det också av största vikt att du arbetar i enlighet med vår kunds hållbarhetsvision och företagspolicy inom miljö, arbetsmiljö och kvalite. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har en Ingenjörsutbildning (önskvärt byggteknisk) eller erfarenhet genom intern kompetensutveckling. Du har minst 5 års erfarenhet av kalkylarbete, god teknisk bakgrund samt gedigen erfarenhet från branschen. Du har kunskap om lagar och avtal som är relevanta för branschen. Du har sannolikt arbetat inom projektledning (samt arbetsledning) och skaffat dig erfarenhet av kalkyl- och anbudsarbete. Har du arbetat som projektledare för ett bygg eller ett fastighetsbolag är det av stort värde för tjänsten.

Du har även god erfarenhet av Office-programmen samt erfarenhet av något av kalkylprogrammen. För att trivas i rollen är du en analytisk och noggrann. Ansvarstagande, strukturerad, har god samarbetsförmåga och gillar att jobba mot uppsatta mål och deadlines.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och social karaktär. Tjänsten kräver att du har lätt för att kommunicera och att du vågar ta och verkställa beslut. Som person skall du vara oerhört sifferorienterad, analytisk och ordningsam. Du har ett gott affärssinne och är lätt att arbeta och umgås med.

B-körkort krävs för tjänsten. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Stämmer tjänsten överens med dig och din profil? Sök idag! Tjänsten behöver tillsättas senast Q3 2019.

Om Onehire

Denna rekrytering sköts av rekryteringsföretaget Onehire AB och frågor rörande tjänsten hänvisas till ansvarig rekryterare Jacob Hjalmarson. Din ansökan innehållande CV samt personligt brev tas emot via vår hemsida. Onehire AB arbetar med rekrytering, uthyrning av konsulter, search och headhunting. Onehire - din rekryteringspartner

 

Kontaktperson(er)

Jacob Hjalmarson
jacob.hjalmarson@onehire.se

Publiceringsdatum

2019-05-15